NIEUWS

NIEUWS


Het verhaal van Ellis


8 april

Vandaag werden we opgeroepen via onze collega's van Zwerfkat in Leuven, een klein katje werd in een tuin gespot en was er erg aan toe. We sprongen uiteraard onmiddellijk in onze wagen om het katje op te halen.

Lieve hemel, wat was er ze er erg aan toe!! 😮

Een gigantische wonde in haar nekje en ze kon haast niet meer op haar pootjes staan. Aanvankelijk werd ze gemeld als een katje van ongeveer 2 maanden... zo ziet ze er ook uit en ze weegt ook amper 850 gram 😥 Maar, onze Ellis is geen 2 maanden maar al minstens 5 à 6 maanden oud.

De wonde zou het gevolg zijn van een giga oormijt-infestatie! Ze heeft waarschijnlijk zo'n jeuk gehad dat ze niet kon ophouden met zichzelf te krabben met als gevolg een infectie en uiteindelijk zo'n wonde als resultaat. Ze ligt nu aan het infuus bij onze fantastische dierenarts van Kerberos die nu alles op alles zetten om haar erdoor te krijgen.


10 april

We hebben Ellis laten overbrengen naar onze hoofddierenarts. Nogmaals een welgemeende danku aan het team van Kerberos Leuven voor de fantastische eerste zorgen!


Ellis doet het elke dag een tikkeltje beter! Ze spint aan 100/uur geeft de liefste kopjes en eet goed! Wat een zin in't leven heeft ze toch!!Onvoorstelbaar wat een vechtlucht onze kleine pruts heeft. Ze heeft nog een hele weg af te leggen. De eerste prioriteit is haar stabiliseren! Daarna kunnen we pas verder kijken welke extra onderzoeken er nog nodig zijn.


13 april

Ellis mocht eindelijk naar huis! Nu geniet ze bij haar opvangmama van alle liefde en aandacht!

Ellis bij binnenkomst op 8 april

Ellis aan het infuus

19 april

Ellis kreeg een MRI in een gespecialiseerde dierenkliniek.

Daaruit bleek dat haar middenoortje effectief helemaal vol zat en haar trommelvies onherstelbare schade heeft opgelopen. Ook haar rechteroogje is verlamd maar we weten nog niet of dat permanent is... de tijd moet het uitwijzen.

Er is een klein beetje bezorgdheid omdat er toch wat vocht op de hersentjes te zien was...

Ellis krijgt nu 2 soorten antibiotica en kunsttranen om haar oogje vochtig te houden. Als ze blijft vooruit gaan zoals nu, is de prognose goed!! Gaat ze achteruit zal het middenoor operatief vrijgemaakt moeten worden! Laten we hopen dat dat niet nodig is! 🍀
Wie Ellis graag nog een duwtje in de rug geeft, kan steeds storten op het rekeningnummer BE50 7340 4359 2718


Ook werd er speciaal voor haar een fundraiser op poten gezet. Deze kan je vinden op onze Facebookpagina:

BLIJF OP DE HOOGTECONTACTEER ONS

Leefdaal - België

Met dank aan:

Copyright © 2018 vzw Cattitude